CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 3, 2009

Sekali sekala biarkanlah...

Haa ni nk cite psl ank bujang saya... Masa blik kg la.. Last sekali saya blik kg sebelum ni msa bln 11 2008.. Msa tu dia ok2 je la,jln pn bru bertatih.. kata org dia xtau pape sgt lagik..tp blik kali ni dia dh lain mcm dh.. bdk2 ni perubahan dia cpt,dlm msa smggu je dia dh bleh blaja n dpt bnda baru.. skarang ni dia adalah manusia yg terlalu lasak.. giler2 pya lasak... Kalau sape2 yg jaga dia seharian,mmg lena giler la tdo disebelah mlmnye... tu pn,kna 2,3 org handle dia,kalu sorg pgsan la nk mgejar dia..hik3...

uiihh pnjang gak intro.. haa nk citer,ariq ni bleh katakan agk jakun ngn suasana kg.. ye la dok sni asyik trkurung je kt umh,kalu kuar jln2 pn,blik2 sprmarket, keta,jalanraya yg dia tgk..

Haaa nk jadikan citer,blik kg pe lagik die... sume bnda bru bg die.. Ayam,itik,lembu,kambing sume die tgk cam tgk benda asing.. Pastu plg ketara kejakunannya..bila bukak je pintu umh dh bleh kuar ke bumi,jejak tanah,nmpak pokok2 n rumput2,sgala mala haiwan trnakan n rmh2 sbelah mnyebelah.. xpyh dia nk tkn2 punat lift bru leh trun.. Mula2 dia mcm tkut nk jejak kaki luar pintu rmh(porch keta).. dia mcm pelik2 gitu.. Taapiii,tu sume hya smntara.. lps tu x smp stgh jam,dia dh mula memonopoli seluruh kwsn rmh.. abih aym itik yg lalu lalang dihalaunya dgn batang penyapu,ape lagi menatang2 tu nk jejak kaki ats simen dpn umh.. Nk lalu pn nk bgai nk sawan mereka2 di hambat dek ariq..


video

Bukan tu je.. sblum ni dia lgsg xleh jejak kaki ats pasir..geli la kononnya.. kalu p pntai ke,air trjun ke mmg slamat la..dia lgsg xnk trun bjalan.. tp bila blik je kt kg,geli hilang tah kmana.. dh bleh jln ats pasir siap kaki aym lagi(wpun smggu slps tu)... So,saya biarkan je dia rasa sume tu.. mmg btol2 dia lpskan perasaan la.. nenek saya siap bg dia penyapu lidi(gnti penyapu) utk dia halau aym2 n itik2... Lg la dia suka n bkn stakat aym itik jadi mgsanya,siap kpala2 org skali dia p bedal ngn lidi tu... huuuhhh...

video

TENSION GILOSSSS vs HEPI GILERRR

Huuhh... blik2 dri bercuti kt kg, dtg je keja tgk meja mcm tngkang pecah.. Apa mknanya tuuuu??? Aduussss... tension gilosss dgn changes bertimbun,report2 yg nk kna susun n mcm2 keja lg yg nk kna setel.. Rasa cam nk smbung cuti jesss... hik3.. lagi..
Tapi ade ke yg nk pedulik kite ni tension ke pe ke.. bkn de org kesah pn kan??? nan x nak,layan kan je la keja2 tu smbil2 godek2 tenet n blog yg x sberapa ni.. haa tu je kisah tension..

Ini kita ke kisah hepi gilerrr...
Haaa... sya kan cuti lama kan.. 2mgu gituss... bes gilerrr kt kg... bleh mengadess mcm2. Nk mkn itu nk mkn ini.. Ckp je msti dpt.. Kalau x my mom yg sdiakan,my mil yg akn uruskan.. hik3.. crdt 4 my both of them... Koje saya.. Har3.. membongkang ajorr...

Rutin saya selama 2mgu kt kg halamanku.. Pg2 dlm kol 6.30 gitus,bgn solat n siap2 cm nk gi keja bagai(tp idok la pkai cntik2 cm nk p keja) n memollow ayah n mak saya ke kedai..(my paren ni tailor).. so tiap2 ari cenggitu ler.. pastu my fil akn amik kt kdai ayh(jarak umh mentua ngn kdai dokek ajoss) n lepak la kt umh fmily mentua smntra tggu ptgnya mak n ayh saya amik blik umh.. Haaa... msa ni la sy byk ngades.. n my mil plak suke gilo kalu ank2nya request nk mkn itu n ini.. saya ape lagik,amik ksmptan lar... har3... menantu ke menatang nih... dush!!!

Apa yg saya teringin nak mkn sume saya dpt.. saya nk list ni... ikan percik,msk lmak ikan haruan,kerabu pucuk paku,sambal cupu(yg xtau n xpnh dgr tu abaikan jekk) n mcm lgik frm my mom.... lagik, frm my mil plak mee bandung,aym percik,msk lmak putih sayur bayam,perut lembu air asm,n yg plg kebaboommm nasi dagang... heheh... tp sume xamik gmbr sbb fon rosak kt kg.. huwaaaaa...

TAG FROM AZIE... hik3..

Go to your photos folder in your computer.Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder.Put the picture on your blog and description of it. Invite six friends to join the challenge.Link them in your blog and let them know they have been challenged.



~ Hik3.. Ni gambar bekas cincin,hantaran dari pihak lelaki msa perkahwinan saya.. Tp cincinnye xde la bab gmbarnya di ambil di rmhnya sebelum majlis.. Huuhh..sib baik la x terkeluar gmbr yg bkn2...

~sila terima tag ni ye... kak fina, ya, kak lin, mate n sape2 yg rsa nk buat dipersilakan..