CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, September 24, 2010

Pertandingan Foto Bayi Comel...

Sekitar bulan 6 2010 yg lepas,saya ada join contest 'Foto Bayi Comel' ni anjuran kumpulan Billion yg merupakan acara tahunan mereka.. Sebelum ni mmg saya pnh dgr ttg contest ni,tp xberkesempatan menyertai memandangkan saya kan xde kt kelate kan... So,bila dh peluang ade dpn mata ni,saya pun apalagi teruslah nk join.. Syarat2nya sgt senang,buat pembelian barangan bayi dari jenama penaja sebanyak RM30 ke atas,dapatla 1 contest form.. Anak2 saya plak memang pkai diaper Huggies yg merupakan slh satu penaja utama contest,so..mmg sgt sng la kan..

Pastu syaratnya lagi,setiap bayi yg ingin mengambil bahagian haruslah menghadiri sesi fotografi di tempat2 yg telah dijadualkan dalam contest form..Maknanya xde nk bagi gambar koleksi sendiri ok.. Cantik @ x gambar,sume bergantung pd hari sesi itu.. Photographer akn snap gmbr sebanyak 4x @ 5x,then dia bg kita pilih gmbr yg paling cantik,kalu berkenan buat bayaran RM12 dan tuggu gambar siap,bru leh serahkan contest form beserta gmbr size 5R,sekeping gmbr 3R dia akn bg utk smpanan kta beserta CD yg saya x tuntut2 smp skarang..

Nak dijadikan cerita,saya sempat 2x hadir sesi foto,semangat mamanya yg lebih2.. Gambar 1st amik kt Billion n 2nd amik kt Pasaraya Pantai Timur yg ade kt dpn umh jer.. Yg 1st puas hati sbb Alffie berjaya disenyumkan,tp yg kt pnt timur mood dia kureng,so gmbr pn hrp muka x masam jer... huhu pnjg plak citer ekk.. ok ringkaskan.. tup2 dlm 3mggu lps,dalam bulan pose la,my hubby call ade surat sampai mengatakan Alffie memenangi hadiah cawangan... Mmm ok la tu,sekurang2nya ada la jgk bahagian dia.. Tp wpun sekadar hadiah saguhati saya bersyukur sgt2..ye la,nama lagi hadiah kan.. Kecik ke besar ke ttp membawa makna yg tersendiri.. hehehe

Sampai2 je kt tempat penyampaian hadiah tadi,saya tercari2 gambar Alffie diantara deretan gambar yg dipamerkan.. Cari pya cari nampaklah gambarnya.. Tp alangkah terkujatnya saya bila gambar yg dipamerkan adalah bukan gambar yg saya cari.. Tp gambar yg diambil di pasaraya Pantai Timur Bachok,bukan kt Billion Kb... Hari ni baru saya faham cara pemilihannya.. Pada mulanya saya sangkakan semua gambar2 yg diambil di semua cawangan akan dikumpulkan dan dibuat pemilihan di satu tempat iaitu di Billion KB.. Rupanya,di mana sesi fotografi yg kita hadiri,hanya disitulah pertandingan kita..Pastu terus faham yg hadiah yg Alffie dpt hari ni adalah peringkat cawangannya sahaja.. Maksudnya,gambar 1st yg diambil di Billion masih lg belum kuar keputusannya sbb gambar2 sume dh dipamerkan n gambar Alffie pn ada kt stu..


Hamper saguhati Adik Alffie

Ni Arique yg sibuk dan beriya2 kata itu dia punya..

Ni lah dia tuan sebenar Hamper ni

Alffie,papa n Abg Arique bersama hamper yg dimenangi..

Sebelum sesi penyampaian bermula..

Abg Arique bersama belon yg diberi sorg satu,tp dua2 dia amik...

Dua2 dah buat muka bosan..






3 comments:

eda said...

mknanya.., pic kt billion 2 xtubik kptsn lg la dih..?
adeq oyak dh.., haa...

naz arique said...

Aik... ade oyak gapo2 ko? bilo? Hmmm huhu..kejut sgt tgk2 gmbr adik fie hok amik kt pnt timur.. huhu tggu dan lihat saja la..

eda said...

pic 2 bleh saguhati sbb adk fie control macho.., ahak2...